Emelő-toló

Több fény, több meleg, több dizájn.

Minden profilrendszerünkből rendelhető emelő-toló ajtószerkezet - 70, 76, illetve 88 mm szárnyvastagsággal. Régóta uralkodó tendencia az építészetben a vágy a minél nagyobb összefüggő üvegfelületek, és a helységek nyitottsága iránt. Ugyanakkor a nyílászárók meg kell feleljenek az egyre szigorodó energetikai előírásoknak is. PremiDoor emelő-toló rendszerünk egyszerre tesz eleget mindkét kívánalomnak. Az emelő-toló megoldás kivételesen nagyméretű szerkezetek gyártását teszi lehetővé - megbízható működés és könnyű kezelhetőség mellett. A rendszer alkalmas nagyméretű terasznyílások lezárására, padlószintbe süllyeszthető küszöbbel - így jó idő esetén nappalink egyből a kertre nyílhat, a terasza lakótér meghosszabbításává válhat.  A szárnyak könnyen mozgathatóak - vízszintesen, síkban tolhatóak - a kilincs elfordításával a toló rész megemelkedik, és görgők segítségével elhúzható. A 76 és 88 mm-es rendszerből készülő emelő-toló szerkezetek LUX kivitelben is rendelhetőek: a hagyományos fix + toló szárny helyett a fix esetében nincs körbefutó szárnykeret, így az emelő-toló ajtó egy modern aszimmetrikus üvegezést kap.

 

Technikai paraméterek

  • Páratlan stabilitás akár 2,9 m magasságig
  • Átlagosan Uf=1.3 W/(m²K) hőátbocsájtás

(a részletesebb értékeket lsd. az egyes profilok menüpontjai alatt)

 

Színek

A homlokzat nagyjából harmadát a nyílászárók teszik ki, így a műszaki paraméterek mellett az ablakok megjelenése is fontos szempont. Mindegyik profilrendszerünk rendelhető 1, illetve 2 oldalon fóliázott kivitelben. Megrendelőink közel 100 színből választhatnak, Renolit fólia bevonattal, vagy AluClip külső alumíniumborítással - fényes, matt, vagy strukturált felülettel. 

 

ALUCLIP - MAXIMÁLIS HŐSZIGETELÉS

Az AluClip a műanyag profilra csatlakozó külső alumínium váz, amely modern és időtálló megjelenést biztosít, kívülről fémes hatást kölcsönözve a műanyag nyílászárónak. Az ilyen borítással rendelkező műanyag ablakok stabilabbak, hőszigetelésben jobbak, ellenállnak az időjárás viszontagságainak, áruk pedig lényegesen kedvezőbb, mint egy hőhídmentes profilból készülő alumínium nyílászáróé.