Árnyékolástechnika

Annyi a meleg, amennyit beengedünk!

Vállalkozásunk a nyílászárók gyártása mellett teljes körű árnyékolástechnikai szolgáltatásokkal áll lakossági-, vállalati- és viszonteladói partnerei rendelkezésére. Több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk, a szakma minden részegységével foglalkozunk - lehet az külső vagy belső,  mechanikus működésű, vagy elektromosan vezérelt árnyékoló. Ügyfeleink egyedi igényeit figyelembe véve, a nyílászárókat az árnyékolással együtt értelmezve nyújtunk kiváló minőséget és a homlokzattal harmonizáló esztétikai kivitelt.


Reluxa rendszerek

 

Alumínium reluxa

A beltéri árnyékolók közül talán a legelterjedtebb forma, ezt egyszerűségének, könnyű kezelhetőségének és tartósságának köszönheti. Közel százféle színben létezik 25 mm-es és 16 mm-es alumínium reluxa, melyek domborítás és méretre vágás után nyerik el ismert formájukat. Az összefűzött lamellák mindkét irányban elforgathatók, illetve felhúzhatók. A hagyományos reluxára az oldalsó kezelőkivezetés, fémpálca és békás rögzítés jellemző. A modernebb kivitel az úgynevezett üvegpálcás reluxa. A karnisában található súlyzár és forgató egyszerűbb kezelést és esztétikusabb megjelenést kölcsönöz ennek a terméknek.

A reluxák legújabb generációja az isoline reluxa, amely akár tökéletes fényzárásra is képes. Ezt a típus minden esetben közvetlenül az üvegtakaró nyílásába szereljük fel, tökéletesen kitöltve a rendelkezésre álló felületet. Kezelése gyöngylánc segítségével történik, a forgatásért és a reluxa-lamellák felhúzásáért ugyanaz a kezelőegység felel. A reluxa karnisa elegáns takarást kap, ezáltal tökéletesen illeszkedik a nyílászáró keretébe. Mind a lamellák, mind pedig a karnis tekintetében megtalálhatók a trendi - famintás, antikolt - színek, valamint a már megszokott RAL árnyalatok is.

 

Fa reluxa

A fa reluxa tökéletes belső kiegészítője lehet egy gyönyörű fa nyílászárónak. A lamellák elforgatásával szabályozhatjuk a fénymennyiséget, és kellemes hangulatot teremthetünk otthonunkban. A fa reluxák gyártásához az erre a célra termesztett egzóta fa szolgál alapanyagul, mely rendkívül könnyű, ugyanakkor igen szívós faanyag. A fa reluxa működése a 25 mm-es változatnál, illetve a kisebb felületek esetében megegyezik a súlyzáras alumíniumreluxáéval. Az 50 mm-es lamellákkal készülő fa reluxa már két különálló zsinóros kezelőegységgel működtethető. Anyagvastagságuk jellemzően 2 - 3 mm. ezért számolni kell a reluxa felhúzott állapotában az un. gyűjtési magassággal. A színválaszték 6 - 8 pácolt alapszínből áll, amelyek remekül harmonizálnak a legnépszerűbb nyílászáró színekkel.

 
 

Szalagfüggöny

Kizárná a külvilágot, de a fényt nem?

 A szalagfüggöny a belső árnyékolók egyik legpraktikusabb fajtája, mely a hagyományos csipkefüggöny és sötétítőfüggöny előnyeit egyesíti magában, hisz a 63, 90, vagy 127 mm széles lamellák elforgatásával mindig a kívánt mennyiségű fényt ereszthetjük be, és kizárhatjuk a kíváncsi tekinteteket is. A fényáteresztőtől a fényzáróig, az egyszínűtől az apró-mintásig, a poliésztertől a pamut-len keverékéig, az üvegszálastól a high-tech alumíniumig a szalagfüggönyök széles választékával várjuk. Irodák ideális függönye, hiszen alkalmas nagy üvegfelületekkel rendelkező nyílászárók árnyékolására. Vakító napfényben sem tükröződik a monitor, ha az alupigmentált bevonatút választjuk. Számítógéppel ellátott munkahelyek, vagy nedves, párás kereskedelmi helyiségek (cukrászdák, konyhák) belső munkaterületeinek árnyékolására ajánljuk a fényzáró - általában PVC-alapú lamellák alkalmazását. A karnis lehet egyenes, ferde, vízszintes, íves, függőlegesen ívelt, valamint feszített kivitelezésű. Alkalmazhatjuk mobil térelválasztóként is, hiszen összehúzott állapotban a lamellák csak néhány centimétert foglalnak el. Termékeink hagyományos kézi működtetéssel vagy motoros változatban rendelhetők.

Árnyékolás-és reklám: Digitális fotó, céges embléma, szlogen szalagfüggönyre nyomtatásával egy új megjelenési felületet biztosíthat vállalkozása arculatának. 

 

RolettA

Külső tokos rendszerünkben az ablak elé szerelt sötétítő textíliával a napsugárzás jelentős része kiszűrhető. Így a helység világosságának csökkenése nélkül teremhet kellemesen hűvöset nyári otthonában. A roletta egy klasszikus árnyékoló, mely napjainkban ismét egyre népszerűbbé válik esztétikus megjelenésének, széles típusválasztéknak, anyagminőségének, élénk, vidám színeinek köszönhetően. A roletta egy alumíniumtengelyre feltekeredő impregnált poliészter, PVC, vagy természetes anyagú sötétítő. A textil feltekeréséről leggyakrabban a rolettatengelybe épített rugó gondoskodik, de vannak gyöngyláncos kezelésű típusok is, illetve a motoros működtetés is egyre inkább teret nyer. A roletták egyes típusai a megfelelő textil kiválasztásával akár kültéren is kiválóan alkalmazhatóak. A roletta szerelhető közvetlenül a nyílászáróra, konzolok segítségével a falazatra, vagy akár a mennyezetre is. Textilek széles választéka várja a megoldandó árnyékolási feladatot - vannak fényáteresztő, fényzáró, reflexiós, naphálós, mintás, természetes anyagok.


Pliszéfüggöny

A reluxához hasonló rendszerű pliszé szabálytalan alakú (háromszöges, boltíves), illetve döntött üvegfelületek esetében is kiválóan alkalmazható. Ajánljuk például tetőterek vagy télikertek árnyékolásához is. Az árnyékoló ablakmélyedésbe, ablakszárnyra vagy a fal síkja elé is szerelhető. A pliszírozott, műszálas textília az erős napsugárzást megszűri, ugyanakkor biztosítja a helység szellőzését. Vannak áttetsző, fényvisszaverő és teljes sötétségét biztosító textíliák, egyszínű vagy mintás kivitelben. Működtetése a reluxáéhoz hasonlóan zsinórral, fogantyúval vagy gyöngylánccal történik.


Sávroló

Ezt az árnyékolót a minimál dizájn szerelmeseinek ajánljuk. A modern és exkluzív megjelenést a textil felületén váltakozó sötétítő és fényáteresztő csíkok adják. Mozgatása gyöngylánccal, vagy igény szerint motoros szerkezettel történhet. A textil teljesen betekerhető a tokba, mely bármely RAL színben elérhető.